Világméretű szentségimádás 2020. november 21.

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

Világméretű szentségimádás 2020. november 21.

Kedves Testvérem!

„Jöjjetek, Atyám áldottai!”

Jézus, a világmindenség Királya azt mondja: Vegyétek birtokba a nektek készített országot, mert ennem és innom adtatok, felruháztatok, befogadtatok, meglátogattatok…

Azt ígéri, hogy akik jót tesznek másokkal, azok elnyerik jutalmukat az Ő országában. A 2021 szeptemberében tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a tetteinkkel szeretnénk kimutatni hitünket a világ felé. Ehhez viszont Jézustól kapunk erőt. Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is.

Tegyük ezt most hetedik alkalommal ismét közösen egy óra szentségimádásban, vagy otthon végzett imával november 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén a világ ezernyi pontján.

Csatlakozz hozzánk a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!

  1. Keress olyan helyet a Corpus Domini oldalon, ahol már most is van szentségimádás.
  2. Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhettek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást. A mostani rendkívüli helyzetben, ha erre nincs lehetőség, akkor otthonról is bekapcsolódhatsz egyéni imával.
  3. A templomban imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.
  4. Fontos, hogy minden résztvevőt regisztráljatok. Veletek együtt az egész világon teljes lesz a lefedettség.
  5. Maradjunk kapcsolatban! Lehetőséged van feliratkozni a NEK 2020 hírlevélre, aminek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2021-es budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhetsz a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

 

Számítunk Rád november 21-én!

Szeretettel: a NEK Titkárság csapata
iec2020.hu