Szentes

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

Március 23. szombat – 24. vasárnap és 25. hétfői napokon összesen kb. 700-750 fő az, aki a különböző programokon (misék, keresztút, szentségimádás, virrasztás, elmélkedések, v. egyéni látogatás) részt vettek, kb. 90-95%-ban a Szent Anna templom hívei, és ami külön említést érdemel, ebből a többség iskolás korú gyermek volt (kb. 450 fő), a katolikus, ill. a református iskolában tanulóknak köszönhetően.

Mint plébános mindent megtettem és időben értesítettem a hozzánk legközelebb eső és bevonható plébániákat (Szentes Jézus Szíve, Szegvár, Fábiánsebestyén), ill. plébánosaikat, kérve a közreműködésüket, valamint a híveik felé való hirdetést (plakátok küldése, face megosztás, templomi hirdetés). Sajnálatos, hogy az ilyen módon megkeresett 3 kolléga közül csak a legtávolabbi jött el személyesen a templomba, ill. ugyancsak egyedül ő vállalt elmélkedés megtartását a megkeresett környékbeli 4 atya közül.

Az egész programsorozat mondhatni ünnepi esemény volt a hívek számára, többeket mélyen megindított az országos missziós kereszt jelenléte, tudatosítva a szentek ereklyéinek, ill. a szent kereszt ereklyéjének jelentőségét. Az eseménysor legfelemelőbb pillanata kétségtelenül a március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepén, kora reggel 7.15-kor tartott fakultatív diákmise volt, amelyen kb. 250-en vehettek részt, és azt követően 8, ill. 9 órakor két nagyobb csoportban további 150 diák végzett jómagam, ill. hitoktatóik vezetésével keresztutat.

Számomra is nagyon szép élmény volt ez a bő másfél napos intenzív programsorozat, amelynek én voltam a legfőbb kigondolója, szervezője, animátora, így meglehetősen igénybe is vett, de cserébe sok lelki gyümölcsöt hozott számomra is!

Megköszönöm híveim nevében is a lehetőséget, hogy fogadhattuk a missziós keresztet!

 

Üdvözlettel: Dr. Gruber László plébános

missziós-kereszt..-..

kép 1 / 5