NEK kiállítás 2020

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

Főtisztelendő Atya!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye kiállítást szervez az 1938-ban tartott 34. Eucharisztikus Világkongresszus emlékeiből. A nyolcvan évvel ezelőtt történt eseményeket Historia Domus bejegyzések, liturgikus eszközök, textíliák, templomi üvegablakok, emléktáblák, fényképek formájában őrzi az utókor. Ennek összegyűjtésére vállalkozunk, hogy egy egyházmegyei szintű vándorkiállítás születhessen, valamint arra, hogy egymással is megoszthassuk kincseinket emlékeinket. Ahhoz, hogy mindezt felmérjük nagyon számítunk a te segítségedre!

Azzal a tiszteletteljes, kéréssel fordulunk hozzád, hogy küld el számunkra a plébániádon máig őrzött, a világkongresszushoz kapcsolódó emlékeket! Ha van Historia Domus bejegyzés, tudósítás, vagy más formában őrzött relikvia, azt március 15-ig! kérlek küld el levélben vagy emailben. Postai úton a Püspöki Hivatalnak címezd, de a borítékra írd rá: „Serfőző Levente részére”, így a küldemény biztosabban célba ér. Amennyiben az elektronikus levelet választod, úgy kérlek, hogy a szegedcsanad2020@gmail.com címre továbbítsd.
Hálásan köszönjük, hogy időt fordítasz erre és plébániád emlékeivel is gazdagítod a szerveződő kiállítást! Áldott nagyböjti készületet kívánunk!