NEK REGISZTRÁCIÓ

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.
Főtisztelendő Atya!
 
Nagyon röviden szeretnélek értesíteni arról, hogy az egyházmegye milyen módon szervez csoportos utazást és hogyan javasolja a részvételt a NEK központi programjaira. Az itt leírtak a jelenlegi információink alapján lettek megfogalmazva. Ahhoz, hogy egyházmegyei szinten átlátható legyen az érdeklődés vagy a részvételi szándék, KÉREM, HOGY MINDENKI TÖLTSE KI EZT A PÁR KÉRDÉSBŐL ÁLLÓ ŰRLAPOT! A későbbiekben azon plébániáknak tudunk majd segíteni, akik mindezt az űrlapon jelzik.
 
Az űrlap itt érhető el: https://tinyurl.hu/UofL/ 
 
————————————————————————————————————
 
Elsőáldozás: ezzel kapcsolatosan nagyon sok információ ment már ki. Jelenleg (a Szeged-Csanádi Egyházmegyéből) 200 elsőáldozó regisztrált. Nagyon szép szám! Még lehet regisztrálni ezen a linken!
  • Az elsőáldozásra jelentkezetteket egy egyházmegyei lelkinapra várjuk 2020. szeptember 5-én, szombaton 9-15 óra között.
  • Kérem, hogy ezt azok a plébánosok, akiket érint, jegyezzék föl. A program és tudnivalók szervezés alatt!
————————————————————————————————————
 
Programok a NEK egy hete alatt: a teljes egy hét program térképe ide kattintva érhető el!
 
  • Szeptember 10-12. között: teológiai szimpózium! A program itt olvasható! A programon való részvétel külön regisztrációhoz kötött, és díjköteles.
  • Szeptember 14-18. között (hétfőtől-péntekig) délelőtt a HUNGEXPO területén előadások, katekézisek, fakultációk, programok várnak minden jelentkezőt. Előadók között: Card. Timothy Dolan New York érseke,  Piero Marini, Youssef Absi damaszkuszi melkita pátriárka és sok ismert jó előadó, szerzetes stb. A teljes lista ezen oldal alján érhető el.
Ezen alkalmak mindegyikére regisztrálni kell!!! A regisztráció lehet egyéni vagy csoportos. A papok a regisztrációs felületen a klerikus menüpont alatt tudnak regisztrálni.
 
————————————————————————————————————
 
A regisztráció ezen az oldalon érhető el. Előtte érdemes megnézni egy rövid videót, ami megkönnyítheti a regisztráció lépéseit. Kattints rá a megfelelőre:

———————————————————————————————————— 

A leginkább ajánlott két program plébániai csoportok számára: 

  • 09. 20. vasárnap  11:00 – 13:00 Statio Orbis ünnepi zárómise a Hősök terén – JAVASLAT: többen gondolkodnak rajta, hogy aznap (09.20. vasárnap) a plébánia egy vagy több busszal elutazik az ünnepi záró szentmisére és a plébános atya is velük tart. A szombat esti vigília szentmise, illetve vasárnap este (a visszaérkezés után) tartott szentmise érvényes lesz mindenki számára, aki otthon marad. Ez a variáció megoldható, ám a helyi plébános saját döntésére van bízva!

————————————————————————————————————

Utazás: csoportos regisztráció és utazás esetén a NEK Titkársága fedezi az utazás költségeit. Az ingyenesen igénybe vehető vonatok nagyobb, központi állomásokról indulnak (Békéscsaba/Szeged), amelyre már most regisztrálni kell! Ezért a regisztráció alkalmával a „központi szervezés” opciót kell választani. Az egyéni szervezésben indított buszok költségeit a NEK nem állja, azt a szervező plébánia kell kifizesse. 
 
————————————————————————————————————
Országos Ministráns találkozó: 
  • 09. 19. szombat, a szabadtéri szentmise keretében lesz megrendezve az Országos Ministráns Találkozó. Az egyházmegye szervez csoportot, ahová várjuk a ministránsok jelentkezését. A részletekről hamarosan Kovács Zoltán referens atya fog emailt küldeni.

Kérem, hogy lehetőség szerint  minél többször hirdessétek a Kongresszuson való részvételi lehetőséget, hiszen egyszeri alkalomról van szó.
Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban kérdés merülne fel, keressétek bizalommal kollégáimat.
 
Szalainé Milasin Katalin és Kónya Mihály a szegedcsanad2020@gmail.com email címen érhetők el! Igyekeznek minden kérdést megválaszolni.