Galéria-Beszámoló/2018

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

 

A Magyar Kurír beszámolója:

Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

2018. október 22. hétfő 19:10

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

A lelkinap programja a világosság rózsafüzérének közös elimádkozásával kezdődött, az imádságot a domonkos nővérek és a szeged-csanádi papnövendékek vezették.

Ezt követően Serfőző Levente egyházmegyei referens beszélt az 1938-ban szervezett eucharisztikus szentév országos és szeged-csanádi egyházmegyei eseményeiről, majd bemutatta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célját, tervezett eseményeit és az erre irányuló egyházmegyei programokat.

A nap főelőadója Hatházi Róbert, a kecskeméti Szent Család-plébánia plébánosa volt, aki előadásban kiemelte: az Eucharisztiában Isten a maga egyszerűségében vár bennünket, egészen közel jön hozzánk és találkozásra hív önmagával. Gyakran beszélünk nagypéntek Jézusáról, a haldokló Jézusról, de kevésbé látszik rajtunk az élő Krisztus, az a mély és személyes tapasztalat, hogy Ő az életünk része.

A nap folyamán tartott szentségimádást Pálfai Zoltán makói plébános vezette, majd a lelkinapot Kovács Zoltán kisteleki káplán újmiséje zárta. Az egész program alatt lehetőség volt gyónásra a jelen lévő atyáknak köszönhetően.

Fotó: Csányi Helga Marinetta

Magyar Kurír