NEK-tár

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.
Március 10 és április 7. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma a Missziós kereszt egyházmegyénkbe látogat. 14 helyszínen szentmisék, imaórák, szentségimádások, hittanos programok keretében találkozhatunk a 2020-ban tartandó ünnepi esemény jelképével.
A most elkészített füzet a következő kérdésekre nyújt választ: Mit jelent a Missziós kereszt? Kinek a munkája? Mely szenteknek az ereklyéi lettek elhelyezve rajta? illetve korosztályonként javasol imádságokat, elmélkedéseket, egyetemes könyörgéseket stb. Fogadjátok szeretettel! Ez az összeállítás egy javaslat, amiből lehet szemezgetni, ki lehet egészíteni és ötlettárnak is megfelel.
Bízunk benne, hogy minden plébánia készül csoportot szervezni a hozzá közelebb eső helyszínre, ahol a kereszt majd eltölt egy kis időt. Vegyük fel a kapcsolatot egymással, hívjuk és értesítsük a paptestvéreket! Hirdessük a kereszthez kapcsolódó alkalmakat a vasárnapi szentmiséken, és bátorítsuk a híveket a programokon való részvételre!
Jó készületet kívánunk mindenkinek!
Amennyiben nem jelenik meg helyesen, illetve Belső Használatra szeretné letölteni a dokumentumot, akkor azt ide kattintva megteheti: Nek-tár pdf