Szeged, Dóm

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

Március 10 és 13. között a szegedi Dóm adott otthont a missziós keresztnek. Nagyböjt 1. vasárnapján, Dr. Kiss-Rigó László püspök mutatott be ünnepélyes szentmisét a kereszt jelenlétében. Délután a belvárosi plébánia közösségei szerveztek szentségimádást, majd este az egyetemisták ifjúsági szentmisén vehetettek részt. Ugyanezen a vasárnapon, Hitvallás címmel nyílt meg az az emlékkiállítás, melyet Ozsvári Csaba ötvösművész alkotásaiból, személyes tárgyaiból állítottak össze, de helyet kapott benne a művész életének bemutatása is.

Hétfőn több iskolás és óvodás csoport tett látogatást a missziós keresztnél, akik megismerkedhettek a NEK szimbólumának történetével, majd együtt énekeltek és imádkoztak a leveles-indás kereszt előtt. A szegedi görögkatolikus közösség énekes dicséretet szervezett, melyet Szaplonczay Miklós parókus vezetett. Akathisztosz az Úr tiszta és életadó keresztjéhez imádságon családok, fiatalok imádkoztak együtt.

Kedden folyamatos volt a kereszt látogatása, ahol nem csak a belvárosi, de a környékbeli hívek is tiszteletüket tették. Ezen a napon folyamatos szentgyónási lehetőség volt a Fogadalmi templomban. Este a Szegedi Katolikus Egyetemi lelkészség és az Ifjúságpasztorációs Iroda városi taizei imaórát szervezett, ahol a fiatal és felnőtt korosztály együtt imádkozott, kérve a magyar szentek és boldogok közbenjárását. A három nap alatt a hívek folyamatosan zarándokoltak a szegedi Dómba, és egyénileg, illetve közösen imádkoztak a missziós kereszt előtt.

Szerdán reggel a kereszt a mórahalmi Szent László templomba indult tovább, ahol hittanosok várták a kereszt érkezését.

 

DSC8118

kép 2 / 94

A képen a következők lehetnek: szöveg